Grafisk Litteratur
Grundbog i Typografi

48 sider
Format 21 x 29,7 cm
Paperback - garnhæftet
ISBN 978-87-91171-99-4

Pris 175 kr. + forsendelse
(140,00 ekskl. moms)
Bestillingsnr. 147

Henrik Birkvig

Grundbog i Typografi

 

Efter at bogen "Typografi & desktop publishing" siden 1991 er udkommet i 5 oplag (2 udgaver), har Henrik Birkvig revideret indholdet og udvidet det med 33 %. Derfor har publikationen fået en ny titel, men også fordi tiden er løbet fra begrebet 'desktop publishing'. 

Grundbog i Typografi er til dig, som arbejder med grafisk design og kommunikation – uden at være uddannet inden for det typografiske fagområde. Forfatteren sætter fokus på de principper og de mange detaljer, der er med til at skabe et effektivt resultat, hvad enten det handler om opgaver på papir- eller skærmmedier.

Målet er således, at gøre dig bedre til at tage stilling til skrift, størrelser, linjelængder osv., og dermed nå nogle resultater, der er brugbare som typografisk kommunikation.

Medieuafhængigt
Regler, principper og anbefalinger er medieuafhængige. Selvom der kan være stor forskel på at designe en emballage og en website, er det alligevel de samme principper der gælder. Med de små variationer som de enkelte medier fordrer.

Trin for trin
Skrift og typografi er et uhyre stort og mangfoldigt element i trykt og digital kommunikation. Man kunne sagtens skrive flere tykke bøger og så alligevel ikke have det hele med. Henrik Birkvig har valgt at dele stoffet op i små bidder for kun at beskrive det, som han finder væsentligt.
 

Se bogens 32 lektioner her:


Download huskeplakat med seks gode typografiske råd!

 

Anmelderne skrev:

Typografiske råd og vink
Bogen kan anvendes af enhver, og ikke mindst bør den snarest finde plads i ethvert designbibliotek, hvorfra den i højeste grad anbefales til daglig indtagelse. Som klassesæt egner bogen sig tillige fortræffeligt.
Gunnar Bay i Gymnasieskolen

Når en typograf ikke er typograf...
Denne bog bør indgå i dagligdagen hos alle dem, der sidder og kreerer til et medie, uanset hvilket, men hvor formsproget er typografisk.
    Man bliver selv en gladere designer, og omverden får nogle smukkere oplevelser.
Mogens Darhauge i bogtrykkerne / distriktsbladene

Gode råd om typografi
... Desuden må også nævnes den finurlige overskrift til lektion 14: Ordm ellemr umm etbørv æres ometb lindti. Lektionen handler om det korrekte ordmellemrum, og hvor overskriften visuelt illustrerer vigtigheden af at have den korrekte afstand mellem ordene.

Aktuel Grafisk Information

Du kan også bestille bogen på 70 20 92 02

Grafisk Litteratur · Godthåbsvej 90 · 2000 Frederiksberg
boger@grafisk-litteratur.dk · Tel: 26 16 23 96

Salgs- og leveringsbetingelser · Kontakt

Sitemap