Grafisk LitteraturKay Werner Schmidt

 Årets bogarbejde udvalgt af Forening for Boghaandværk.

 

Læs om bogen

Læs også om
Triangle Colorscale

Bogen "Grafisk design" fortsættes på forfatterens hjemmeside: www.kaywerner.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

Hædret for enestående boghåndværk

Kay Werner Schmidt, forfatter og designer, blev den 19. maj hædret med Forening for Boghaandværk's diplom.

Samtidig blev bogen "Grafisk design" udvalgt som årets bogarbejde.

Motivering for valget til Årets bogarbejde
Et monument: ikke mindst i kraft af den enorme præstation, der er investeret i at lave en bog, der på et højt niveau formidler især teknisk/praktiske sider og muligheder i moderne repro- og trykteknik - og tilmed med en vægt på ikke mindre end tre kilo!

Kay Werner Schmidt har her skabt en bog, der kommer til at stå som en milepæl i den danske grafiske branche i mange år. Der omtales ikke tips & tricks til anvendelse af software 'hvilke knapper, der skal trykkes på'; vinklen er at forklare processer og teknikker i relation til, hvad man kan og vil opnå. Her beskrives alt lige fra gråbalancer, dublex, hexacrome, Pantone-farver til UV-lak, folietryk, udstansninger og tryk på forskellige papirtyper. Alt sammen med forklarende illustrationer fra  opgaver løst i praksis. Og intet middel er sparet for at nå det ypperste: nogle ark er trykt med helt op til 18 farver

Samlet set er bogen et eksempel på fremragende teknisk håndværk, som ikke er set i mange årtier - og som formentlig ikke vil blive gentaget i mange år fremover.
Henrik Birkvig

 

 

 

 

  

 

Grafisk Litteratur · boger@grafisk-litteratur.dk

Kontakt

Sitemap